Dr. Timo Koskela

Ögonläkare

 

Ögonläkaren Timo Koskela har fått sin grundutbildning på Medicinska fakulteten i Helsingfors Universitet. Specialistutbildningen tog plats på Norrlands Universitetssjukhus i Umeå. Året 1988-1989 forskade Dr Timo Koskela på Mayo Kliniken i Minnesota USA som research fellow om glaukom (grönstarr). Se www.mayoclinic.org  


Dr Timo Koskela har publicerat resultaten av sin forskning i flera internationella tidskrifter och har i sitt arbete under åren haft speciellt intresse i grönstarr och refraktiv kirurgi ( synkorrigering med excimerlaser och linsbytesoperationer).


Timo Koskela är medlem i flera internationella ögonläkarföreningar och har föreläst i internationella kongresser i USA och Europa.

Under tiden på ögonkliniken i NUS höll dr Timo Koskela i kandidatutbildningen på två år.


Dr Timo Koskela var första ögonläkaren i Västerbottens inland och byggde upp ögonkliniken i på Lycksele lasarett. Under tiden utförde dr Timo Koskela alla gråstarroperationer i Lycksele sjukvårdsdistrikt.  Dr Timo Koskela är första privata läkaren med landstingets avtal i Västerbotten och är den läkaren av alla som har arbetat längst i Västerbottens inland och i Umeå . Dr Timo Koskela har arbetat  med privat sjukvård i Västerbotten sedan  1981. Arbetet som privat läkare utfördes först vid sidan av landstingstjänsten och ögonforskning.

 

Dr Timo Koskela har arbetat heltid med ögonlaseroperationer sedan 1996 efter utbildning i USA och i Europa . Dr Timo Koskela var första excimerlaserkirurgen i Norrland med först PRK behandlingar från 1996, excimer-LASIK-operationer sedan 1999,   Lasek sedan 2000 och NoCut excimer sedan 2011. 

 

Dr Timo Koskela har tillpassat kontaktlinser under tjugo års tid och var första kontaktlinsspecialisten i inlandet. Under tiden Koskelas Ögonklinik hade optikenheten undersökte dr Timo Koskela klinikens svårare glasögonpatienter. Erfarenheten med kontaklinser och glasögonundersökningar ger dr Timo Koskela unik kunskap om synkorrigering som få ögonläkare har i Sverige. 
Nu arbetar dr Timo Koskela uteslutande med privat ögonsjukvård. Med landstingsavtal är besöken rättvisa och lika som inom landstinget (läs mera under ögonsjukvård).  Orterna var Koskelas Ögonklinik tar emot patienter är Umeå och i Åsele. 

 

Ögonklinik Umeå 
Skolgatan 73 A
903 30 UMEÅ 

 
Ögonklinik Åsele
Bryggaregatan
91932 Åsele 
Boka tid hos oss 
Telefon
 090 - 14 24 00 (Umeå)
Telefon: 0941 - 10 710 (Åsele)
E-post  
umea@koskela.se 
Kontakt 
Telefon
 090 - 14 24 00 (Umeå)
Telefon: 0941 - 10 710 (Åsele)
E-post  
umea@koskela.se
|Följa oss|
  |      
Puhumme Suomea
We speak English